Ψηφιακή εκτύπωση με οργανικά ή κεραμικά χρώματα

You are here

VAS-PRINT ORGANIC • VAS-PRINT CERAMIC
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ Ή ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΧΡΩΜΜΑΤΑ


Με την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας και με τις σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής εκτύπωσης που χρησιμοποιούμε, η VAS “Vasiliou Glass Technologies” έχει καταφέρει να προσφέρει μοναδικές λύσεις στην εκτύπωση του υαλοπίνακα με φωτογραφική ποιότητα σε ποικίλες εφαρμογές στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Έχουμε την δυνατότητα εκτύπωσης οποιουδήποτε ψηφιακού αρχείου, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από χιλιάδες φωτογραφίες της VAS “Vasiliou Glass Technologies”.

Η ψηφιακή εκτύπωση σε υαλοπίνακα έχει ολοένα και περισσότερη ζήτηση, σε τέτοιο βαθμό ώστε μάλιστα να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε σύγχρονο έργο.

VAS

Η ψηφιακή εκτύπωση όμως μπορεί να γίνει με δύο εντελώς διαφορετικές πρώτες ύλες. Η VAS “Vasiliou Glass Technologies” μπορεί να σας προσφέρει και τα δύο είδη ψηφιακής εκτύπωσης με τα ακόλουθα εμπορικά ονόματα:

 • Με οργανικά χρώματα (όπως οι βαμμένοι υαλοπίνακες) VAS-PRINT ORGANIC.
 • Με κεραμικά χρώματα (όπως οι υαλοπίνακες με “μεταξοτυπία”) VAS-PRINT CERAMIC.


 • Η μεγάλη διαφορά των δύο αυτών ειδών ψηφιακής εκτύπωσης είναι ότι στα οργανικά χρώματα δεν είναι απαραίτητο οι υαλοπίνακες να υποστούν θερμική επεξεργασία (μπορούν να επεξεργαστούν θερμικά μόνο πριν την εκτύπωση), ενώ στα κεραμικά χρώματα, η θερμική επεξεργασία είναι απαραίτητη μετά την εκτύπωση.

  Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η αντοχή της ψηφιακής εκτύπωσης στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζεται άμεσα από το είδος του χρώματος.

  VAS

  Τα κεραμικά χρώματα μένουν αναλλοίωτα, σε σχέση με τα πιο ευπαθή οργανικά χρώματα. Στη συνέχεια οι εκτυπωμένοι υαλοπίνακες και με τα δύο είδη χρωμάτων μπορούν να γίνουν πολυστρωματικοί (στα οργανικά χρώματα θεωρείται σχεδόν απαραίτητο, ενώ στα κεραμικά δεν απαιτείται). Μια άλλη ειδοποιός διαφορά είναι ότι η οργανική ψηφιακή εκτύπωση είναι μόνο για εσωτερικό χώρο (προστατευμένη από υγρασία και ακτινοβολία), σε αντίθεση με την κεραμική ψηφιακή εκτύπωση που χρησιμοποιείται οπουδήποτε.

  Καθώς η χρήση των υαλοπετασμάτων διαδόθηκε σε μεγάλη έκταση στην αρχιτεκτονική όλου του πλανήτη, το μεγάλο πρόβλημα ήταν τι υαλοπίνακες θα έχουν τα τμήματα του υαλοπετάσματος που βρίσκονται μπροστά από τα δομικά στοιχεία, ικανοποιώντας τόσο την αισθητική όσο και την τεχνική μεριά του προβλήματος. Αυτό γιατί δύναται να αναπτυχθούν θερμοκρασίες που αρκετές φορές φτάνουν ή και ξεπερνούν τους 100°C ενώ ταυτόχρονα και η υγρασία λαμβάνει πολύ υψηλές τιμές.

  Είναι λοιπόν πολύ κρίσιμο, ο υαλοπίνακας που θα επιλεγεί, να είναι ανθεκτικός σε υψηλές θερμοκρασίες και χημικά συμβατός με τις συγκεκριμένες συνθήκες.

  Η πολύχρονη πείρα της VAS “Vasiliou Glass Technologies” στον χώρο των υαλοπινάκων, οι συνεχείς αναζητήσεις νέων σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων πάνω σε επιφάνειες από υαλοπίνακες και με τη μέθοδο ψηφιακής εκτύπωσης που διαθέτει, έχει καταφέρει να έχει στην διάθεση της λύσεις σε άπειρες εφαρμογές στη διακόσμηση και όχι μόνο (τα μερικώς διαφανή τμήματα του εκτυπωμένου υαλοπίνακα επιτρέπουν μια ελεγχόμενη ροή του φωτός μεταξύ των διαστημάτων, που εξαλείφουν την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό αλλά συγχρόνως εγγυώνται και ένα επίπεδο ιδιωτικότητας), εσωτερικών-εξωτερικών χώρων, με σκοπό να δώσει τις δυνατότητες στον σύγχρονο διακοσμητή, αρχιτέκτονα, μηχανικό, κατασκευαστή, για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με μοναδικό περιορισμό την φαντασία.

  Η VAS “Vasiliou Glass Technologies ” παρέχει τις υπηρεσίες έμπειρου επαγγελματία γραφίστα για να μην υπάρχει κανένας περιορισμός πλέον στην φαντασία του πελάτη της.