+30 22210 52607     info@vasglass.gr

protection_safe_big
VAS-SAFE ANTI-BULLET
ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των πολυστρωματικών υαλοπινάκων της VASGLASS με εμπορικό όνομα VAS-SAFE είναι ότι, με ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις, παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία κατά των εγκληματικών και τρομοκρατικών επιθέσεων διότι μπορούν να απορροφούν μεγάλα ποσά ορμής πρόσκρουσης, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποτροπή διαπέρασης της σφαίρας ή τμημάτων σφαίρας στην προστατευόμενη περιοχή.

Η κατηγορία των πολυστρωματικών αλεξίσφαιρων τζαμιών αποτελούν μίας πρώτης τάξεως λύση για ποικίλες καταστάσεις απειλής. Η όψη τους δε διαφέρει από τους επίπεδους υαλοπίνακες, αλλά σαν αποτέλεσμα προσφέρει ένα διάφανο εμπόδιο ενάντια στις εγκληματικές ενέργειες. Το κάθε συνθετικό του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα, ναι μεν εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την αισθητική ουδετερότητα του τελικού προϊόντος, αλλά το αυξημένο πάχος του έχει σαν αποτέλεσμα μια πράσινη απόχρωση.

Για αυτόν τον λόγο, πολλές φορές τα συνθετικά του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα επιλέγονται να είναι υπερδιάφανοι υαλοπίνακες (low-iron) με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι χρωματικά ουδέτερο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι η εξαιρετική ηχομόνωση που προσφέρουν. Επίσης, τα πολυστρωματικά αλεξίσφαιρα τζάμια παρέχουν άριστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

S = Θραύσματα επιτρεπόμενα μετά τον στόχο
NS = Χωρίς θραύσματα μετά τον στόχο
LB = Μολυβένια σφαίρα
RN = Στρογγυλή μύτη
FJ = Σφαίρα με πλήρως μεταλλικό περίβλημα
FN = Επίπεδη μύτη
CB = Κωνική σφαίρα
MSC = Πυρήνας μαλακού χάλυβα
PB = Μυτερή σφαίρα
AP = Διατρητικά πυρομαχικά
SC = Μαλακός πυρήνας (μόλυβδος)
SCP1 = Μαλακός πυρήνας (μόλυβδος) και χάλυβας διείσδυσης
HC1 = Σκληρός πυρήνας, σκληρότητα του χάλυβα > 63 HRC
API = Εμπρηστικά διατρητικά πυρομαχικά

Για τις Ευρωπαϊκές χώρες το πρότυπο για τους αλεξίσφαιρους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες είναι το ΕΝ 1063.

Τα πολυστρωματικά αλεξίσφαιρα τζάμια κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την αντίστασή τους σε διάφορα όπλα και είδη πυρομαχικών. Το πρότυπο ορίζει ως υάλωση ανθεκτική σε σφαίρες, την υάλωση που αντέχει σε καθορισμένη καταπόνηση (απόσταση βολής, ταχύτητα σφαίρας, βάρος σφαίρας, αριθμό βολών), ενάντια σε πυροβολισμό από συγκεκριμένα όπλα και πυρομαχικά. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και να απαιτείται το τελευταίο συνθετικό του πολυστρωματικού υαλοπίνακα να παραμείνει άθραυστο μετά την κρούση, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αποφυγή εκτίναξης θραυσμάτων στον υπό προστασία χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικά και πάλι διαμορφωμένων συνθέσεων του πολυστρωματικού υαλοπίνακα.

Σύμφωνα με το EN 1063 ο διαχωρισμός των δύο αυτών περιπτώσεων γίνεται αφενός με τον χαρακτηρισμό NS (NON SPALLING) αφετέρου με τον χαρακτηρισμό S (SPALLING).

Στα πολυστρωματικά αλεξίσφαιρα τζάμια η κατηγοριοποίηση γίνεται βάσει ονοματολογίας ή εμπορικού ονόματος κάθε σύνθεσης (BRAND NAME), η οποία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες επιδόσεις ΒR1 έως BR7 (S/NS) και SG1 έως SG2 (S/NS), πιστοποιημένες από κοινοποιημένους φορείς, σύμφωνα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, την οποία περιγράφει το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 1063. Όπλα με κατηγοριοποίηση από ΒR1 έως BR7 (S/NS), διαχωρίζονται από τις καραμπίνες με κατηγοριοποίηση από SG1 έως SG2 (S/NS), λόγω των διαφορετικών πυρομαχικών που χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 1063, η κατηγοριοποίηση του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα, είναι ανεξάρτητη της σύνθεσης του και εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιδόσεις αντοχής κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων δοκιμασιών σε κοινοποιημένο φορέα.

Η VASGLASS, δημιουργώντας security τζάμια, και όντας πάντα σε συμμόρφωση με τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφαλείας, προσφέρει στην αγορά τους αλεξίσφαιρους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες με εμπορικό όνομα VAS-SAFE ANTI-BULLET με πιστοποίηση (CE-marked) βάσει της ευρωπαϊκής νόρμας EN 1063 σε όλες τις κατηγορίες.

Υπάρχουν ποικίλες σημαντικές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της ιδανικότερης κατασκευής για ένα συγκεκριμένο επίπεδο ασφαλείας και προστασίας. Η VASGLASS, μέσω των τεχνικών συμβούλων της είναι κάτι περισσότερο από ένας προμηθευτής-παραγωγός αλεξίσφαιρων πολυστρωματικών υαλοπινάκων, καθώς παρέχει συμβουλές για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της κάθε κατασκευής που θα ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Στόχος της VASGLASS είναι η μείωση πάχους του αλεξίσφαιρου πολυστρωματικού υαλοπίνακα, σε συνδυασμό με την αύξηση της αντοχής του, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας του μηχανολογικού της εξοπλισμού και της προσθήκης καινοτόμων μεθόδων παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων.

Η τεχνολογία των υλικών δίνει νέες πρώτες ύλες π.χ. πολυκαρμπονικά, ιονομερή, κ.λπ., οι οποίες με μικρότερο βάρος και πάχος επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες μηχανικής καταπόνησης.

Είναι καθήκον και σκοπός της VASGLASS να ενσωματώνει τέτοιου είδους τεχνολογικά καινοτόμες πρώτες ύλες και συνεπώς μέσω ειδικά διαμορφωμένων συνθέσεων να επιτυγχάνει νέους βελτιωμένους σε επιδόσεις αλεξίσφαιρους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες, με μικρότερο πάχος και βάρος.

VASGLASS Logo teliko

 

  28ης Οκτωβρίου, Βασιλικό Χαλκίδας, Εύβοια

  +30 22210 52607, +30 22210 53607

  +30 22210 54278

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

vasmarine.grvas-safe.grvaspyro.gr

Επικοινωνία

Χάρτης

Newsletter

Συναινώ στη χρήση του email μου από τη VASGLASS για να λαμβάνω newsletters και να ενημερώνομαι για προσφορές και νέα προιόντα/υπηρεσίες της εταιρείας (Για απεγγραφή / άρση συναίνεσης στείλτε σχετικό αίτημα στο personal.data@vasglass.gr).
Ενημερώθηκα για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.