+30 22210 52607     info@vasglass.gr

noise_vas_safe_acoustic

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
Ο θόρυβος είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο χαρακτηριστικό των σύγχρονων κοινωνιών. Η προστασία ενάντια στην ηχορύπανση είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην καθημερινότητα αφού επηρεάζει άμεσα την ψυχική μας υγεία. Οι στιγμές ησυχίας και ηρεμίας γίνονται όλο και πιο σπάνιες. Η βασική προϋπόθεση για να ορίσουμε τον όρο «άνεση» και ίσως και το επίπεδο διαβίωσης είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Οι ηχομονωτικές ιδιότητες των προϊόντων VASGLASS προφυλάσσουν με επιτυχία τις στιγμές αυτές, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική μείωση του ήχου.

Δεδομένου ότι ο επίπεδος υαλοπίνακας βοηθάει λίγο στη μείωση της μετάδοσης του θορύβου στο εσωτερικό ενός κτιρίου, ο πολυστρωματικός υαλοπίνακας με εμπορικό όνομα VAS-SAFE ACOUSTIC είναι η λύση, αφού προσφέρει μείωση του συντελεστή Rw έως και 52Db, συνδυασμένος μέσα σε διπλό ή ακόμα καλύτερα τριπλό υαλοπίνακα.

Η αυξημένη ηχομείωση βασίζεται στην ασυμμετρία των επιμέρους υαλοπινάκων. Για να οριστεί και να γίνει αντιληπτό πως λειτουργεί η ηχομονωτική υάλωση, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες πληροφορίες αναφορικά με τον ήχο. Ο ήχος είναι κύματα που παράγονται από ταλαντευόμενα μόρια σε αέριο, υγρό ή στερεό υλικό. Ο αριθμός των ηχητικών κυμάτων που εκπέμπονται ανά δευτερόλεπτο, είναι γνωστός ως συχνότητα του ήχου και συνήθως εκφράζεται σε Hertz (Hz).

Για να καθοριστεί με αριθμούς πόσο «αποδοτικός» είναι ένας ηχομονωτικός υαλοπίνακας, έχει δημιουργηθεί ο συντελεστής ηχητικής μείωσης R. Να σημειωθεί ότι κάθε είδος και πάχος υαλοπίνακα δεν έχει την ίδια ηχομείωση σε όλες τις συχνότητες. Γενικά, η ηχομείωση αυξάνει με τη συχνότητα, αλλά υπάρχει μια κρίσιμη συχνότητα στην οποία η ηχομείωση είναι χαμηλότερη.

ixomonosi

Σε γενικές γραμμές οι ακόλουθες κατηγορίες έχουν δημιουργηθεί για καλύτερη επιλογή ηχομονωτικών υαλώσεων.

Οι τύποι θορύβου κατηγοριοποιούνται ως εξής:

piges_ixou1
Μέτριος:
Υπαίθριες περιοχές σε απόσταση μεγαλύτερη από 500m από την κυκλοφορία αυτοκινήτων.
piges_ixou1
Μέσος:
Αστικές περιοχές σε απόσταση μικρότερη από 500m από την κυκλοφορία αυτοκινήτων.
piges_ixou1
Δυνατός:
Βιομηχανικές, αστικές ή εμπορικές σε απόσταση μικρότερη από 5Km από αεροδρόμιο.
piges_ixou1
Πολύ δυνατός:
Κέντρο πόλεων, περιοχές πολύ κοντά στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ή περιοχές πολύ κοντά σε αεροδρόμια.
Εφαρμογές
  • Κλινικές Υγείας & Κέντρα Ιατρικής Φροντίδας
  • Εγκαταστάσεις Ψυχολογικών Υπηρεσιών
  • Λογιστικά, Δικηγορικά, Κτηματομεσιτικά, Επενδυτικά Γραφεία
  • Αίθουσες Συνδιαλέξεων & Συνεδριάσεων
  • Δωμάτια Εξυπηρέτησης Πελατών
  • Γραφεία Τραπεζών
  • Οικίες αστικών κέντρων & πολυτελείς οικίες
piges_ixou1
piges_ixou2

Στη διπλή ηχομονωτική υάλωση ή ακόμα καλύτερα τριπλή ηχομονωτική υάλωση, συνίσταται οι ηχομονωτικοί υαλοπίνακες να είναι διαφορετικού πάχους μεταξύ τους, ώστε η κρίσιμη συχνότητα του ενός να μη συμπίπτει με του άλλου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πολυστρωματικοί υαλοπίνακες VAS-SAFE ACOUSTIC απορροφούν ηχητικές δονήσεις σε ευρύ φάσμα συχνοτήτων, παρέχοντας έτσι κατά πολύ καλύτερη ηχομόνωση από ότι ένας επίπεδος υαλοπίνακας ιδίου πάχους.

vas_safe_acoustic

Πριν επιλεγεί η κατάλληλη σύνθεση, πρέπει να διευκρινιστεί η πηγή θορύβου που θέλουμε να απομονώσουμε, όπως και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Άρα, σε όλες τις περιπτώσεις οι πελάτες πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη VASGLASS, όταν τίθενται οι προδιαγραφές ηχομείωσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ (DB) ΚΑΤΑ EN 12354
Rw
Ctr
C

Το ακόλουθο διάγραμμα παρουσιάζει την τιμή του ακουστικού συντελεστή μόνωσης Rw, καθώς επίσης και το συντελεστή R για τις διάφορες ηχητικές συχνότητες.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ R (DB)
ixomonosi_pinax

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Rw: Ακουστικός συντελεστής μόνωσης (μέση τιμή).
Ctr: Διορθωτικός συντελεστής για πηγές που περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό χαμηλών συχνοτήτων, π.χ. κυκλοφοριακός θόρυβος.
C: Διορθωτικός συντελεστής για πηγές που περιέχουν μικρό αριθμό χαμηλών συχνοτήτων, π.χ. λεωφόρους, τρένα, παιδικές χαρές.

vas_safe_acoustic
vas_safe_acoustic

Η VASGLASS, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, προσφέρει πιστοποιημένες ιδιότητες σε θέματα ασφαλείας και προστασίας (βάσει ΕΝ 356 & ΕΝ 12600) για τη VAS-SAFE ACOUSTIC κατηγορία, εκτός των ηχομονωτικών ιδιοτήτων των τζαμιών.

vas_safe_acoustic

VASGLASS Logo teliko

 

  28ης Οκτωβρίου, Βασιλικό Χαλκίδας, Εύβοια

  +30 22210 52607, +30 22210 53607

  +30 22210 54278

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

vasmarine.grvas-safe.grvaspyro.gr

Επικοινωνία

Χάρτης

Newsletter

Συναινώ στη χρήση του email μου από τη VASGLASS για να λαμβάνω newsletters και να ενημερώνομαι για προσφορές και νέα προιόντα/υπηρεσίες της εταιρείας (Για απεγγραφή / άρση συναίνεσης στείλτε σχετικό αίτημα στο personal.data@vasglass.gr).
Ενημερώθηκα για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.