+30 22210 52607     info@vasglass.gr

vas_struct

VAS-STRUCT
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Προκειμένου να επιτευχθεί η αίσθηση μιας ομαλής επιφάνειας στις προσόψεις των κτιρίων, είναι απαραίτητη η εφαρμογή κατάλληλου συστήματος στήριξης. Η ιδιότητα του υαλοπίνακα να αποτελεί, εκτός από αισθητικό και δομικό στοιχείο, εισήγαγε το στοιχείο της δομικής υάλωσης.

Με τη σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα σχεδίασης από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές υαλοπετασμάτων, η δομική υάλωση έχει επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της VASGLASS ενισχύει την αποδοτικότητα των κατασκευών, χωρίς να χάνονται τα πλεονεκτήματα του φυσικού φωτός. Η εταιρία παράγει υαλοπίνακες για όλα τα συστήματα στήριξης, με εμπορικό όνομα VAS-STRUCT.

Ανάλογα με τις μεθόδους κατασκευής που εφαρμόζονται σε κάθε κτίριο, υπάρχουν τέσσερα είδη δομικής υάλωσης:

fire Σύστημα δύο πλευρών στήριξης, στο οποίο εφαρμόζεται η τεχνική στήριξης δύο πλευρών του τζαμιού. Οι κάθετες ή οι οριζόντιες πλευρές χρησιμοποιούνται στη στήριξη με τον σκελετό.
fire Σύστημα τεσσάρων πλευρών στήριξης, στο οποίο γίνεται χρήση πλαισίου.
fire Σύστημα σημειακών συνδέσμων "αράχνη", στο οποίο οι σημειακοί σύνδεσμοι βιδώνονται επάνω στον υαλοπίνακα και τον σκελετό.
fire Σύστημα τοποθέτησης υάλινων πτερυγίων "αντηρίδες", στο οποίο χρησιμοποιούνται στον σκελετό του κτιρίου κάθετα στην πρόσοψη.

fire
fire

Οι μονωτικές ουσίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη δομική υάλωση πρέπει να καλύπτουν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε αντοχή και διάρκεια. Επίσης, πρέπει να είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Οι τεχνικές δομικής υάλωσης είναι απαιτητικές όσον αφορά στις προδιαγραφές και τους τρόπους εφαρμογής. Απαιτείται τεράστια προσοχή στον σχεδιασμό και τη σύνθεση του υαλοπίνακα. Για κάθε κτίριο θα πρέπει να γίνεται μελέτη των περιβαλλοντολογικών και καιρικών συνθηκών καθώς και μελέτη των συνθηκών σκίασης και έκθεσης σε ανέμους. Η VASGLASS, με στόχο την κατάλληλη επιλογή υαλοπίνακα, μπορεί και παρέχει αυτές τις δυνατότητες, για οποιαδήποτε εφαρμογή (θερμομόνωση, ηλιακό έλεγχο, κ.τ.λ.).

fire

Με τον όρο υαλοπέτασμα εννοούμε την κάλυψη κτιρίων με υαλοπίνακες, όπου ο μεταλλικός σκελετός είναι κρυφός ή σε πολύ μικρό ποσοστό ορατός. Αποτελούν ελαφρές κατασκευές του κατακόρυφου εξωτερικού περιβλήματος των κτιρίων, που συντίθενται από βιομηχανικά παραγόμενα δομικά υλικά και συνήθως δε φέρουν άλλα φορτία, παρά μόνο το ίδιο βάρος τους και τις ειδικές, λόγω του χαρακτήρα της κατασκευής, καταπονήσεις όπως ανεμοπίεση κ.τ.λ.

Τα τέσσερα βασικά συστήματα υαλοπετασμάτων:

fire Συμβατικά Υαλοπετάσματα (με πλάκα πίεσης)
Είναι ο πιο κοινός τύπος υαλοπετάσματος και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Στο συγκεκριμένο τύπο υαλοπετάσματος, οι υαλοπίνακες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του σκελετού συγκρατούνται με πλάκες πίεσης, που καλύπτουν περιμετρικά τον υαλοπίνακα. Συνεπώς, οι υαλοπίνακες συγκρατούνται με μηχανική στήριξη και η σφράγισή τους υλοποιείται με θειόκολλα.
fire Ημισυμβατικά Υαλοπετάσματα (χωρίς πλάκα πίεσης)
Σε αυτό τον τύπο υαλοπετάσματος η συγκράτηση των υαλοπινάκων πραγματοποιείται εντός των πλαισίων από ειδική τομή αλουμινίου, η οποία στηρίζεται στον σκελετό που έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη. Το συγκεκριμένο καπάκι στήριξης έχει μικρό πλάτος στο σημείο συγκράτησης, με συνέπεια το ορατό τμήμα του αλουμινίου να είναι περιορισμένο και το οπτικό αισθητικό αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό από αυτό του συμβατικού συστήματος.
fire Structural Spacer Glazing
Με τη μέθοδο αυτή δε διακρίνεται καθόλου αλουμίνιο εξωτερικά του κτιρίου. Η συγκράτηση του υαλοπίνακα επιτυγχάνεται με μηχανική συγκράτηση από ειδικό προφίλ αλουμινίου, το οποίο δεν είναι εμφανές, και με δομική σιλικόνη.
fire Structural Silicone Glazing
Σε αυτόν τον τύπο υαλοπετάσματος τα πλαίσια των υαλοπινάκων συγκολλούνται στο πλαίσιο του σκελετού του υαλοπετάσματος με δομική σιλικόνη ενός ή δύο συστατικών. Με αυτή τη μέθοδο δε διακρίνεται άλλο υλικό εκτός από το τζάμι.

fire

VASGLASS Logo teliko

 

  28ης Οκτωβρίου, Βασιλικό Χαλκίδας, Εύβοια

  +30 22210 52607, +30 22210 53607

  +30 22210 54278

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

vasmarine.grvas-safe.grvaspyro.gr

Επικοινωνία

Χάρτης

Newsletter

Συναινώ στη χρήση του email μου από τη VASGLASS για να λαμβάνω newsletters και να ενημερώνομαι για προσφορές και νέα προιόντα/υπηρεσίες της εταιρείας (Για απεγγραφή / άρση συναίνεσης στείλτε σχετικό αίτημα στο personal.data@vasglass.gr).
Ενημερώθηκα για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.